Στίβος (Ιωάννινα) – Προπονητική

Στίβος

Ο στίβος είναι η βάση όλων των αθλημάτων. Όλα τα αθλήματα βασίζονται στο στίβο. Ο στίβος ονομάζεται και κλασικός αθλητισμός, διότι έχει ρίζες από την κλασική αρχαιότητα. Περιλαμβάνει τους δρόμους, τα άλματα και τις ρίψεις. Η κάθε κατηγορία χωρίζεται σε επιμέρους υποκατηγορίες.

Έτσι, στους δρόμους έχουμε: τους δρόμους ταχύτητας, με εμπόδια, τους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, τους δρόμους με φυσικά εμπόδια (στιπλ), τις σκυταλοδρομίες και το βάδην.

Στα άλματα: τα οριζόντια και κάθετα άλματα.

Και στις ρίψεις: τη σφαιροβολία, τη σφυροβολία, τον ακοντισμό και τη δισκοβολία.

Επιβάλλεται κάποιος να περάσει από το χώρο αυτό, για να αποκομίσει τα βασικά στοιχεία. Η μύηση των παιδιών στο στίβο ξεκινάει από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Στην ηλικία αυτή τα παιδιά αποκτούν τα βασικά στοιχεία του στίβου μέσω του παιχνιδιού. Όλα παρουσιάζονται με μια πιο παιγνιώδη μορφή.

Έπειτα, το παιδί μπορεί είτε να μείνει, είτε να ακολουθήσει ό,τι του αρέσει περισσότερο. Κι αυτό, γιατί το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε να γυμναζόμαστε σωστά και χωρίς τραυματισμούς.

Η γυμναστική να μπορέσει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας!

Θα ήταν παράλειψη, να μην τονίσουμε τη σπουδαιότητα που διακατέχει η σωστή επιλογή ενός αξιόλογου προπονητή. Ενός προπονητή, ο οποίος θα κατέχει άρτια τη γνώση της προπονητικής. Δε νοείται να θεωρείται προπονητής και να αποκαλείται κάποιος, ο οποίος ήταν παλιός αθλητής. Άλλο αθλητής κι άλλο προπονητής! Όποιος τα έχει ζήσει και τα δυο…μπορεί να καταλάβει τη διαφορά.

Προσωπικά, είχα τη χαρά να τα βιώσω και τα δυο. Ως αθλήτρια και μετέπειτα ως προπονήτρια. Είμαι προπονήτρια στίβου (κλασικού αθλητισμού) τα τελευταία δεκαέξι (16) χρόνια. Σήμερα, θα με βρείτε ως προπονήτρια στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων (Α.Γ.Σ.Ι.). Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (Α.Γ.Σ.Ι.) – Τμήμα Στίβου είναι ένας σύλλογος με μεγάλη αθλητική ιστορία. Τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια είναι πρώτο σωματείο στην Δυτική Ελλάδα και μέσα στα πρώτα δέκα (10) σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Κατά το έτος 2018 αναρριχήθηκε στην τρίτη (3η) θέση Πανελλαδικά!

«Σπάνια κατέληγα εκεί που ήθελα να πάω, αλλά πάντα κατέληγα εκεί που θα έπρεπε να είμαι».

-Λάππα Γεωργία

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικό Δελτίο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube