Πασχαλινά Κουλούρια – Παραδοσιακή Συνταγή
Τα Πασχαλινά Κουλούρια είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.
Τα Πασχαλινά Κουλούρια είναι μια παραδοσιακή συνταγή και δεν λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι. Συνήθως οι νοικοκυρές τα παρασκευάζουν κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Υλικά:
- 10 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 3 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεΐκιν
- 1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία για Πασχαλινά Κουλούρια:
Σε δυο μπολ χωρίζετε τα ασπράδια και τους κρόκους.
Χτυπάτε τα ασπράδια για 5 λεπτά περίπου και σταδιακά προσθέτετε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το βούτυρο το οποίο έχετε ήδη λιώσει.
Διαλύετε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια μαζί με τις βανίλιες και το ξύσμα τα προσθέτετε στο μίγμα και χτυπάτε με το μίξερ.
Ανακατεύετε το μπεΐκιν μέσα στο αλεύρι και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα μέχρι να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη η οποία θα πρέπει να είναι πολύ μαλακιά.
Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου μέσα στο ψυγείο.
Πλάθετε τα κουλούρια σε σχήμα κύκλου χρησιμοποιώντας λάδι στα χέρια σας ώστε να μην κολλάει η ζύμη.
Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Πρόσθετα:
Τα Πασχαλινά κουλούρια επειδή γίνονται αρκετά μαλακά για να τα διατηρήσετε έτσι θα πρέπει να τα βάλετε σε σακουλάκια.
Καλό Πάσχα…
Πηγή: proseuxi.gr