Παράδοση και Χορός

Κάθε λαός έχει τη δική του παράδοση. Έτσι, κι εμείς οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις δικές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας από τη μια γενιά στην άλλη. Άλλωστε τι είναι η παράδοση… μια μεταβίβαση κάποιων πραγμάτων από τους παλαιότερους προς τους νεότερους. Η παράδοση περιλαμβάνει και το χορό. Ή αλλιώς, ο χορός είναι παράδοση! Ο χορός έχει τις ρίζες του στα πανάρχαια χρόνια. Ας μην ξεχνάμε, ότι κατείχε εξέχουσα θέση.

Υπήρχαν οι Θρησκευτικοί χοροί, οι πολεμικοί,οι ερωτικοί… χοροί, όπου ο απλός λαός μιλούσε για τον αγάπη, τον έρωτα, το γάμο, τον πόλεμο, την ειρήνη, τη φύση, τις δυσκολίες της ζωής, την καθημερινότητα… όλα τα συναισθήματα και τις εκάστοτε καταστάσεις ο απλός λαός τις εξέφραζε μέσω του χορού.

Μετέπειτα, ήρθαμε στο σήμερα. Κουβαλάμε την παράδοσή μας, αλλά κι ο καθένας μπορεί να προσθέσει το δικό του λιθαράκι πάντα με σεβασμό στην παράδοση. Καθετί που επαναλαμβάνεται πολλές φορές καθιερώνεται ως παράδοση. Άρα, επιβάλλεται να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με την παράδοσή μας!

Στο σήμερα, ο χορός είναι ένας ευχάριστος τρόπος γυμναστικής. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε αυτό το είδος γυμναστικής, γιατί πάνω από όλα έχει μουσική, μαθαίνεις χορούς και την ιστορία από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ένας χορός μπορεί να χορεύεται με διαφορετικά βήματα από χωριό σε χωριό της ίδιας περιοχής. Παράλληλα, μέσω του χορού ο άνθρωπος κοινωνικοποιείται. Πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι και αναζητούν έναν φίλο, μια φίλη… Ο κύκλος ενώνει τους ανθρώπους. Γι, αυτό και οι πιο πολλοί χοροί χορεύονται σε κυκλική μορφή.

Ο χορός δεν είναι απλά βήματα.

Ο χορευτής μέσα από το χορό προβάλλει τον ψυχικό του κόσμο. Το αυτί ακούει, το σώμα εκτελεί και η ψυχή εκφράζει! Πόσο έχουμε ανάγκη να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας… Ας σκεφτούμε, ότι όλοι μας μπορούμε να χορέψουμε, αρκεί να το θέλουμε. Όλοι μας έχουμε ψυχή. Ας το επιχειρήσουμε και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό!

«Οι μεγάλοι χορευτές δεν είναι μεγάλοι εξαιτίας της τεχνικής τους αλλά εξαιτίας του πάθους τους»

-Λάππα Γεωργία

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικό Δελτίο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube